Σύνδεση


Πρόσφατες Δημοσιεύσεις


Δραστηριότητες

Εκπαιδευτική εκδρομή της Ε' ταξης σε δημοπρατηρια της περιοχής μας

70637765 2354868461309054 6119925142320578560 o

✔️ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ και 2ο Δημοτικο Ιεράπετρας.
✔️Εκπαιδευτική εκδρομή της Ε' ταξης σε δημοπρατηρια της περιοχής μας.
✔️Ευχαριστουμε και τα 3 δημοπρατηρια που επισκεφτηκαμε για την αψογη φιλοξενία, την αναλυτική ενημέρωση και ξενάγηση, ηια τα κεράσματα και δωρακια τους. (φρεσκα λαχανικα για τη σαλατουλα μας).
✔️Μαθαμε για τη διαδικασία παραγωγης και παράδοσης των προϊόντων, για τη διαδικασια δημοπράτησης τους, τις τιμες, τους ηλεκτρονικούς κωδικους που εχει κάθε παραγωγός, τις δυσκολίες του πρωριγενη τομέα της περιοχής μας.
✔️Η καλύτερη μαθηση ειναι η βιωματική.

 

Πασχαλινά μπισκότα και κουλουράκια από τη Δ τάξη

Την τελευταία εβδομάδα πριν φύγουν τα παιδιά της Δ τάξης για πασχαλινές διακοπές, ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητα τους μέσα από τη δράση της κατασκευής μπισκότων από πασχαλινές συνταγές! Τα παιδιά των τμημάτων Δ1 Δ2 και Δ3 με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους συνέβαλαν στο να γεμίσει το σχολείο μας γλυκές μυρωδιές και... δεν αφήσαν ούτε ψίχουλο!

 

Ημέρα υιοθεσίας 2017 - 2018

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η Ημέρα Υιοθεσίας. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην αυλή του σχολείου μας, όλοι οι μαθητές τις πρώτης τάξης «υιοθετήθηκαν» από ένα ή περισσότερα παιδιά της έκτης.

     Ο θεσμός της μέρας υιοθεσίας, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο σχολείο μας έχει διττό σκοπό. Αφ' ενός τα πρωτάκια μας νιώθουν περισσότερη ασφάλεια στο προαύλιο, γνωρίζοντας πως εκτός από τους δασκάλους μπορούν να απευθυνθούν και σε έναν συμμαθητή τους για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Τα παιδιά της έκτης από την άλλη, έχοντας υπό την προστασία τους ένα πρωτάκι, βιώνουν άμεσα αισθήματα υπευθυνότητας και φροντίδας.

 

1

 

 4

 

 13129

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 3/10/2016 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016 με θέμα:  «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους» και πραγματοποίησε διάφορες δράσεις με θέμα "Συμμετέχω άρα έχω!". Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου με πρωτεργάτες τις 2 γυμνάστριες του σχολείου μας κ. Βασαρμίδου Μαρία και Ζαχαριαδάκη Ντίνα και τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών και τμημάτων του σχολείου. Οι δράσεις και τα παιχνίδια  διασκέδασαν τα παιδιά. Στη συνέχεια κάθε τάξη αφιερώσε 2 ώρες για εικαστικές δημιουργίες με την καθοδήγηση της εκπ/κού των Εικαστικών κ. Κλεοπάτρας Χριστοφίδη με θέμα : " Αθλητισμός= Συμμετοχή"
Το τελευταίο δίωρο οι μαθητές παρακολούθησαν ταινία σχετική με το ολυμπιακό ιδεώδες, τη συμμετοχή και τη φιλία μέσα από τον αθλητισμό. 
Με όλες αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά μας πήραν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και μέσα από την συμμετοχή μας κερδίζουμε τη χαρά της προσπάθειας,της δημιουργίας, της συνεργασίας, της φιλίας, της αλληλοβοήθειας.

Πρόγραμμα υιοθεσίας στο 2ο Δημοτικό

Το πρόγραμμα της υιοθεσίας στο 2ο Δημοτικό συνεχίστηκε αυτή τη βδομάδα με τις εξής δράσεις: α) Τα παιδιά της ΣΤ επισκέφτηκαν τα πρωτάκια στην τάξη τους και τους έδωσαν δωράκι με αφιέρωση για την αρχή της σχολικής χρονιάς και στο τέλος της ημέρας συστήθηκαν και γνωρίστηκαν με τους γονείς της Α τάξης. 2) Κοινή εκδρομή. Κατά την πρώτη διδακτική επίσκεψη τα παιδιά της ΣΤ΄ ξενάγησαν την Α΄ τάξη στη γειτονιά του σχολείου, στη παραλία της πόλης μας και σε αξιοθέατα , κάνοντας στάση σε καθένα από αυτά, δίνοντάς τους και κάποια στοιχεία. Η πιο όμορφη εικόνα από την πρώτη μας κοινή εκδρομή: Το μεγάλο χεράκι της ΣΤ΄ να κρατάει σφιχτά μέσα του το μικρό χεράκι της Α΄τάξης.λλλλλ5λ5λ6λ

λ