Σύνδεση


Πρόσφατες Δημοσιεύσεις


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 3/10/2016 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016 με θέμα:  «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους» και πραγματοποίησε διάφορες δράσεις με θέμα "Συμμετέχω άρα έχω!". Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου με πρωτεργάτες τις 2 γυμνάστριες του σχολείου μας κ. Βασαρμίδου Μαρία και Ζαχαριαδάκη Ντίνα και τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών και τμημάτων του σχολείου. Οι δράσεις και τα παιχνίδια  διασκέδασαν τα παιδιά. Στη συνέχεια κάθε τάξη αφιερώσε 2 ώρες για εικαστικές δημιουργίες με την καθοδήγηση της εκπ/κού των Εικαστικών κ. Κλεοπάτρας Χριστοφίδη με θέμα : " Αθλητισμός= Συμμετοχή"
Το τελευταίο δίωρο οι μαθητές παρακολούθησαν ταινία σχετική με το ολυμπιακό ιδεώδες, τη συμμετοχή και τη φιλία μέσα από τον αθλητισμό. 
Με όλες αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά μας πήραν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και μέσα από την συμμετοχή μας κερδίζουμε τη χαρά της προσπάθειας,της δημιουργίας, της συνεργασίας, της φιλίας, της αλληλοβοήθειας.