Σύνδεση


Πρόσφατες Δημοσιεύσεις


Δράση με άρωμα αθλητισμού για το Β1 και ΣΤ2

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Σε μια όμορφη  δράση συμμετείχαν τα τμήματα Β1 και ΣΤ2 με τις δασκάλες τους κ. Χρύσα Καμαραπούλου και κ. Μαρία Κουτσελάκη, αφιερώνοντας τη μέρα στον αθλητισμό, με αφορή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού.

Τα παιδιά γνώρισαν τα αθλήματα, το ευ αγωνιζεσθαι, έπαιξαν, διασκεδάσαν και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κάνουν τις ερωτήσεις σε έμπειρους προπονητές του μπάσκετ και του βόλευ.

Το 2ο ΔΣ ευχαριστεί θερμά τον κ. Κορνιωτάκη Δημήτρη προπονητή μπάσκετ και τον κ. Βαλαχή Αντώνη , προπονητή βόλευ, για τις όμορφες στιγμές που χάρισαν στα παιδιά του Β1 και του ΣΤ2.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου. Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη – αντί της 23ης Ιουνίου (Ολυμπιακή ημέρα) που είχε αρχικά προταθεί – έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896. Σ Ο στόχος του εορτασμού είναι να τονιστεί η σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις φωτογραφίες και ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο.